Bebek Sahibi Olmak

Bebek Sahibi Olmak Her Çiftin Arzusudur

Her çift bir çocuğunun olmasını ister. Düzenli cinsel ilişki neticesinde, çocuk sahibi olamamak, endişelerin başlamasına neden olur. Erkekte yeteri kadar hareketli, kaliteli, fonksiyonel spermlerin oluşamaması durumunda ya da kadında başarılı yumurtlama yapılamaması halinde, çareler aranmaya başlanır. En yaygın yöntemlerden biri olan tüp bebek tedavisi gün yüzüne çıkar.

Tüm bu tedavi sürecinde belli başlı riskler de bulunmaktadır. Uygulanması planlanan tedavi sırasında, az ya da çok önem taşıyan sorunlar meydana gelebilir. Özellikle yumurta toplama operasyonunda, nadiren de olsa, bazı komplikasyonlar oluşabilir. Bu nedenle ortamın ve ekibin çok iyi araştırılması gerekir.

Yeterli hijyenik koşulların sağlanmadığı kliniklerde gerçekleştirilen bu operasyon esnasında, herhangi bir enfeksiyon kapma riski meydana gelebilir ki bu durum gebelik sürecini çok zorlaştırır. Anne adayının bulaşıcı hastalıklara karşı da gerekli önlemleri almalıdır.

Oluşabilen Duygusal Semptomlar

Gebe kalabilmek için izlenen bu yolda, aile bireylerinden, yakın çevreden, akrabalardan ve dostlardan olumlu destek almak anne adayını çok motive eder. Tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi olabilme süreci, çiftler için çok hassas bir dönemdir. Çiftlerin normalden daha sinirli ve kırılgan olmaları şaşırılacak bir durum değildir. Oysa ki bazı çiftler, çok fazla zorluk çekmeden bu heyecanlı ve bir o kadar da sıkıntılı süreci problemsiz atlatabilir. Hatta bu dönemde kendini daha güçlü, daha aktif ve daha mutlu hisseder.

Ama kimi çiftlerde, olumsuz duyguların ve sorunların baş göstermesi, ilişkilerine de yansır. Bu durum onların zayıf düşmesine sebep olur ki bu bizim hiç istemediğimiz bir olgudur.